Сир, а також вівсяна та гречана каші, висівки, шипшина покращують жировий обмін та нормалізують функцію печінки, перешкоджають жировим змінам печінки.. Ці продукти рекомендується включати до раціону харчування при цукровому діабеті.

Як впливає сир на цукор у крові?

Сир містить мало вуглеводів – всього 1-3 г на 100 г продукту. Плюс до цього, у сирі є жири, які сповільнюють всмоктування вуглеводів. Таким чином, цей молочний продукт не підвищує рівень цукру в крові, а отже найчастіше не вимагає підколки інсуліну. Що дуже зручно для перекушування при діабеті. Збережена копія

Який жирності сир можна їсти при цукровому діабеті?

Людям, які страждають на цукровий діабет, слід виключити з раціону вершкове масло, вершки та сир жирністю понад 5%.