Капучино – це вишуканий і неповторний напій, який може приготувати тільки справжній фахівець – бариста. Секрети правильного приготування капучіно включають не тільки ідеальне поєднання кави і молока, але і безліч маленьких, але важливих деталей, які підкреслюють смак і аромат напою.

Перший крок у приготуванні капучіно – вибір та обсмажування свіжих, високоякісних зерен кави. Потім бариста поміщає зерна в кавомолку і отримує мелену каву, яка має певний ступінь помелу, необхідний для приготування еспресо. Помел кави дуже важливий, тому що від нього залежить насиченість та аромат напою.

Далі бариста переносить мелену каву в кавоварку і ретельно ущільнює кавовий порошок спеціальною щіткою. Потім він встановлює ковшик для приготування еспресо і включає подачу гарячої води під високим тиском. Важливо пам'ятати, що час екстракції еспресо має велике значення – зазвичай, воно становить близько 20-30 секунд.

Однак найцікавіше починається з приготування молочної піни. Бариста використовує спеціальний посуд – розтяжку, щоб за допомогою пари створити щільну та густу піну. Цей процес вимагає певного навички та майстерності, оскільки піна має бути однорідною та красиво декорувати напій. Після приготування піни бариста акуратно виливає її на готове еспресо, створюючи унікальний і неповторний капучино.

ЕтапОпис
Крок 1Баріста готує свіжий еспресо за допомогою кавової машини.
Крок 2У спеціальній металевій чашці, відомій як графин, бариста вставляє форсунку для подачі пари.
Крок 3Бариста готує свіже молоко, наливаючи його в металевий латаття, відому як чашка для піни.
Крок 4Бариста включає подачу пари і починає гартувати молоко, занурюючи форсунку в латаття з молоком і переміщуючи його по колу.
Крок 5Коли молоко досягає певної температури, бариста зупиняє подачу пари та виймає форсунку.
Крок 6Бариста наливає еспресо в чашку і потім вливає піну з молока зверху, створюючи характерну форму капучіно.
Крок 7Бариста може додати декоративні елементи, такі як кориця або какао-порошок, для прикраси капучіно.

Як правильно робити капучіно бариста?

3:39Рекомендований кліп · 53 сек.Як приготувати капучино та флетт уайт. Курси баріста. – YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу

Як робиться капучино у кав'ярні?

Класичний капучіно у кавомашині У пітчер додають молоко, а потім за допомогою паронагрівача збивають молоко – воно має закрутитися лійкою. Потім готовий еспресо акуратно вливається у молоко, а потім уже можна подавати каву у чашку.

Як приготувати капучіно у професійній кавомашині?

Для приготування капучіно в кавомашині достатньо засипати зерна в кавомолку, вибрати ступінь помелу та натиснути клавішу «Старт/Start». За 40 секунд система автоматично меле кавовий порошок, кип'ятить воду та екстрагує 30 мл еспресо.