Мушмула зміцнює імунітет і є добрим природним антиоксидантом. Кору застосовують для дублення шкіри, з деревини роблять кухонне начиння та сувеніри, насіння вживають тільки в обробленому вигляді, перемелюють і заварюють як каву, з них варять відвари та настоянки.

Що лікує мушмула?

Плоди мушмули є природним регулятором рівня холестерину у крові. Завдяки калію, цинку і марганцю мушмула сприятливо впливає на організм, нормалізуючи баланс холестерину. Свіжі фрукти мушмули є джерелом багатьох мінералів і вітамінів.

Чим багата мушмула?

Мушмула містить вітаміни А, С, РР, Е, К та групи В. Є в ній калій, натрій, йод, мідь, кальцій, селен, пектин. Калорійність у ній невелика – близько 50 ккал на 100 г. Співвідношення білків, жирів та вуглеводів: 1: 0.5: 26.